Idræt & Friluftsliv

på Vesterdal 

Du kan have helt op til 9,5 timers idræt & friluftsliv i dit skema om ugen, alt efter hvordan du former dit skoleår…

Men du kan også nøjes med 2,5 timers ugentlig motion + det løse.

Idræt på Vesterdal

Vesterdal er ingen idrætsefterskole – og alligevel er der masser af muligheder for at dyrke idræt. På Vesterdal er idræt for alle, der elsker at bevæge sig og ikke er bange for at kaste sig ud i fysiske aktiviteter og udfordringer. Her er glæden, samværet og udfordringen i fokus.

Der er altid mindst ét idrætsvalgfag i hver af vores 8 valgfagsperioder, hver tirsdag og fredag er der obligatorisk motion på skemaet, i fritiden er alle vores idrætsfaciliteter og skolens fitness- og motionsrum til fri afbenyttelse, om aftenen vil der ofte blive udbudt forskellige idrætsaktiviteter og hvert år tilbyder vi træning til Lillebælt Halvmarathon samt deltager i en række idrætstævner med andre efterskoler.

Så det er bare at snøre skoene og kaste sig ud i det – hvadenten det foregår til lands, til vands, på cykel eller til fods, med eller uden bold, inde eller ude, i mudder eller på puder… Vigtigst er det, at vi udfordres, har det sjovt og dyrker idrætten sammen

Læs mere om 'idræt i undervisningen' her

Friluftsliv på Vesterdal

På Vesterdal er friluftsliv for alle, der gerne vil komme tættere på naturen og blive klogere på både naturen, det frie liv i naturen og sig selv – og det uanset om du drømmer om at blive jægersoldat, deltage i ‘alene i vildmarken’, klatre i træer, overnatte under åben himmel, er kæmpe ‘Nak & Æd’ fan eller blot higer efter frisk luft, landlig idyl og en lille pandekage over bål. Vigtigst er, at du har lyst til at kaste dig ud i udfordringerne og ud i naturen, og at du oplever glæde ved at færdes i naturen.

Friluftsliv dyrkes hovedsageligt i valgfagsperioder i sommerhalvåret, og på vores årlige skitur er der mulighed for lidt mere hardcore-friluftsliv i form af en overnatnings- og ‘overlevelses’tur i snehule… som du selvfølgelig selv er med til at bygge.

 

Læs mere om friluftsvalgfagene her

Amerikansk fodbold // Dans Verdens idræt // Adventure Halvmarathon // Boldspil Styrketræning // Friluft

Spring i luften og en frygtelig masse mere glad idræt

Amerikansk fodbold

En lille film fra valgfagsdagen med 'Amerikansk fodbold'

01/03

Klassetrin

På Vesterdal har vi både 9. og 10. klasse. Faktisk har vi hele to forskellige 10. klasses tilbud - en 'almindelig' 10. klasse og vores projekt- og eventklasse, PRO klassen.

Vesterdal Efterskole

Til toppen

© 2024 Vesterdal Efterskole

Adresse

Vesterdal Efterskole

Gl. Assensvej 12
5580 Nr. Åby

Kontortid

Man.-Tors.: 8.00-15.30
Fredag: 8.30-13.30